كعكة التفاح
المقادير
1 ¾ كوب طحين
1 ½ كوب سكر باودر
150 غرام زبدة
4 بيض
2ملعقة بيكنج
باودر
رشة ملح
فانيلا
10 ملاعق كبيرة
حليب
4 – 5 تفاحة
الطريقة
تخلط الزبدة
والسكر حتى يصبح لونها أبيض ثم يضاف البيض والفانيلا ويخلط المزيج جيدا ثم يضاف
الطحين بالتناوب مع الحليب
يصب الخليط في
صينية مغلفة بورق الزبدة ،يقشر التفاح ويقطع أرباع ويتم تحزيز كل قطعة عرضيا
بالسكين بحيث لا تصل السكين الى نهاية القطعة
توضع قطع التفاح
فوق العجينة وتغرس قليلا للأسفل
تخبز في فرن بدرجة
170 لمدة 45 – 40 دقيقة
حسب الفرن
تقلب في طبق
التقديم عندما تبرد قليلا وترش بالسكر الناعم عندما تبرد تماما
Apple cake
125 g icing sugar
4 eggs
150 g butter
200 g flour
2 level tsp baking powder
Pinch of salt
10 tbsp milk
1 tsp vanilla or lemon essence
4- 5 apples
Cream the butter and the sugar add the eggs and vanilla, mix well then
add the sieved flour and the baking powder and the milk. Fill the mixture into
a lined round cake tin (with a removable rim)
Peel the apple and cut into quarters, make a number of shallow slits on
the back of the quarters lengthwise, and lay them on the mixture.
Bake for 40 – 45 minutes oven 170
Dust the cooled cake with icing sugar
No comments:
Post a Comment