أقراص البطاطا مع
البندورة والجبنة
المقادير
4 حبة بطاطا مسلوقة
3 – 4 حبة بندورة جامدة
15 غرام زبدة
نصف كوب بقدونس مفروم
ربع فنجان ريحان مفروم
جبنة موزريلا
ملح ، فلفل
زيت للقلي
كوب طحين
كوب ونصف قرشلة
2 بيضة
الطريقة
تسلق البطاطا ثم تهرس ويصاف اليها الزبدة والبقدونس والملح والفلفل وتخلط
جيدا
تقطع البندورة أقمار رفيعة جدا
تقطع الموزريلا بحجم قطع البندورة
يتم وضع قطع الجبن بين قطعتين من البندورة وينثر الريحان على البندورة
بالإضافة للملح والفلفل
يتم تلبيس قطعتي البندورة بالبطاطا المهروسة بحيث تغطيها من كل الجهات
وتصبح كالكرة
تغمس كرة البطاطا بالطحين أولا ثم البيض ثم القرشلة ويتم إعادة غمسها مرة
ثانية بالبيض والقرشلة
تقلي الكرات بالزيت الغزير حتى يصبح لونها ذهبيا
تقدم مع ورق الخس
Tomato and Cheese Patties
1 kg potatoes
15g butter
2 tablespoon chopped parsley
Salt, pepper
4 small firm tomatoes
1 tablespoon chopped fresh basil
125g mozzarella cheese
Flour
2 eggs
Dry breadcrumbs
Oil for frying
Boil potato, mash well with butter
Slice tomatoes, sprinkle salt and pepper and basil
over tomatoes slices
Slice mozzarella cheese
Place one slice of mozzarella cheese in between 2
slices of tomato. Mould warm potato around to seal the tomato and mozzarella
cheese completely, shape into patties.
Coat lightly with flour, dip in lightly beaten eggs
then breadcrumbs. Repeat the egg and
breadcrumbs process. Deep fry in hot oil until golden brown.
breadcrumbs process. Deep fry in hot oil until golden brown.
Australian Women's weekly: Best Recipes from
the weekly page 62
hi reem, a very well written blog. The way you write your posts makes me wait for more every day. thank you for the recipes, you make it sound so easy. Allow me to print and try doing them ;)
ReplyDeleteThanks so much for ur nice comment, I am glad u like the blog and finding the recipes clear, the truth I read the recipes again and again and make changes all the time to make them easier especially for beginners- the way I were few years ago- Print and cook whenever u like
ReplyDeleteEnjoy