كعكة التفاح مع
الكاكاو
المقادير
5 بيض
175 غرام طحين
200 غرام سكر
100مللتر زيت نباتي
ملعقة صغيرة بيكنج باودر
نصف ملعقة جنزبيل
نصف ملعقة قرفة
2 ملعقة كبيرة كاكاو
نصف ملعقة بهارات مشكلة : جوزة الطيب ، قرنفل
3 حبة تفاح مقشرة ومقطعة مكعبات
ملعقة صغيرة سكر بودرة وقرفة لنثرها على القالب بعد نضوجه ( إختياري )
الطريقة
يخفق البيض والسكر لمده 5 دقائق حتى يصبح الخليط ثقيلا ومائل الى البياض ثم
يضاف الزيت
تخلط المواد الجافة وتضاف لخليط البيض والسكر والزيت وتخلط باليد جيدا ثم
يضاف التفاح
يبطن قالب بحجم 25 سنتم بورق الزبدة
يصب الخليط بالقالب ويخبز على درجة 180 لمدة 50 – 55 دقيقة حتى ينضج
Apple Cake with Cocoa
Powder
5 eggs
200 gram / 7 oz granulated sugar
100 ml/ 3 1/2fl oz vegetable oil
175 g/6 oz plain flour
1 tsp baking powder
1/2 tsp cinnamon
1/2 tsp ground ginger
1/2 tsp mixed spices
2 tbs cocoa powder
3 eating apples, peeled, cored and diced
1 tsp each icing sugar and ground cinnamon for dusting
Heat oven to 180C/ 160C fan/gas 4
Line 25cm loose – bottomed cake tin with baking
parchment.
In a large bowl beat together eggs and sugar until
thick and pale, about 5 minutes. Pour in the oil and stir well to combine.
Sieve in dry ingredients and fold through until the
mixture is smooth and well combined before adding the apples.
Carefully pour the mixture into the tin and bake for
50-55 minutes. Leave to cool slightly before turning out onto a cooling rack.
Once the cake is cool, dust with icing sugar and cinnamon
BBC Goodfood magazine Oct 2012
Page 13
No comments:
Post a Comment