Tuesday, February 5, 2013

كعكة التفاح واللوز Eve's Cake




كعكة التفاح واللوز

المقادير

كوب طحين
1/3 كوب لوز مطحون
ملعقة صغيرة بيكنغ باودر
1/2 كوب سكر بودرة
100 غرام زبدة
2 بيضة
1/4 كوب لوز شرائح رقيقة

الحشوة

4 حبة تفاح
1/2 كوب سكر بني
بشر ليمونة
عصير ليمونة
بشر نصف برتقالة

الطريقة

يقشر التفاح ويقطع شرائح رقيقة ويخلط مع السكر البني وعصير الليمون وبشر البرتقال والليمون ويوضع في وعاء زجاجي يدخل الفرن
تخلط الزبدة والسكر بالخلاط الكهربائي ثم يضاف البيض بالتدريج وتخلط المواد حتى تندمج كليا
يضاف الطحين واللوز المطحون ويتم الخلط يدويا
يصب العجين فوق التفاح ثم ينثر اللوز على سطح العجين ويخبز على درجة 180 – 170 لمدة 40 – 45 دقيقة



Eve's Cake (Apple  & almonds cake)

100 gm butter
1/2 cup powder sugar
2 eggs
Grated rinds and juice of 1 lemon
1 cup flour
1 tsp baking powder
1/3 cup ground almonds
4 cooking apples, cored and thinly sliced
1/2 cup flaked almonds

Beat together the butter and the sugar in a large mixing bowl until mixture is very light and fluffy
Gradually beat in eggs into the butter mixture, beating well after each addition, then fold in the lemon rinds, flour and ground almonds
Mix the brown sugar, apples and lemon juice, turn into the dish, add the cake batter, then the ground almonds.
Bake for 40 – 45 minutes at a 170 -180 oven
I added the grated rinds of half an orange and I added the rinds to the apples not the flour, it gave the apples a wonderful taste  



No comments:

Post a Comment