Tuesday, July 7, 2020

German Apple or Cherry Cake





German Apple or Cherry Cake
Ingredients:

8 TBS (120 grams or 4 oz.) butter
4 oz  (½ cup + 2 TBS or 120 grams) sugar
1/8 tsp lemon extract
1 tsp lemon zest
​1 tsp lemon juice
7 ½ oz ( 1 ½  cup or 200g ) all purpose flour
3 small eggs
2 tsp baking powder a
a pinch of salt
4 TBS buttermilk , yogurt, or regular milk

1 pound frozen or canned cherries,( I tried it with fresh cherries)
or 4 large apples
Directions:

Bring the eggs and butter to room temperature. 
Grease a 9-inch springform pan with a removable bottom and preheat the oven to 375˙ Fahrenheit.

Cream the soft butter, then add the sugar in thirds and mix until fluffy for about 5 minutes, 
occasionally scraping down the sides of the bowl .

Stir in the eggs one at a time beating a minute each. Mix the flour with the baking powder and add in thirds. 
Mix in the buttermilk and scoop the dough into the prepared pan.
 

Add the well drained cherries in a single layer.
If you are using apples, peel and cut them into quarters. With a small knife, make fan-shaped cuts on the top of the apple (lengthwise) and sprinkle them with lemon juice. Arrange the apples in a circle on top of the cake with one piece in the middle.

Bake  the cake for 35-40 minutes until a toothpick comes out clean when inserted into the center of the dough. Cool the cake and sprinkle with powdered sugar before serving.



كعكة الكرز



المقادير
كوب وثلاثة أرباع طحين
كوب سكر
4 بيض
2 ملعقة صغيرة بيكنج باودر
ملعقة صغيرة فانيلا
150 غرام زبدة (أصبع ونصف)
10 ملاعق كبيرة حليب
الطريقة
توضع الزبدة في الخلاطة وتخلط حتى تصبح كالكريما ثم يضاف السكر وتخلط جيدا حتى تصبح هشة
يضاف البيض بالتدريج  مع الفانيلا وبشر الليمون إن وجد ويخلط المزيج جيدا
يضاف الطحين ثم يضاف الحليب بالتدريج وممكن أن لا نحتاج كل كمية الحليب
يصب الخليط بقالب تيفال  (28) سم مدهون  بالزبدة ومبطن بورق الزبدة أو ممكن رش ملعقة صغيرة من الطحين فوق الزبدة إذا لم يتوفر ورق الزبدة.
يغسل الكرز ويتم أخراج النوى منه ثم يوضع على سطح القالب
يخبز على درجة 170 لمدة 40 – 50 دقيقة حسب الفرن
يترك حتى يبرد ثم يقلب بطبق التقديم وعندما يبرد كليا يتم رش السكر الناعم عليه.
يخبز يقالب حجم 28 سم

( لقد أجرت شقيقتي بعض التغييرات على الوصفة ، والنتيجة في الوصفتين جيدة)
 /                              


No comments:

Post a Comment