Thursday, January 19, 2012

Chocolate-Chocolate Chip Muffins



كيك الشوكولاطة الصغير 

     Chocolate-Chocolate Chip Muffins



المقادير

كوب وثلاثة أرباع دقيق
نصف كوب سكر بني
ربع كوب كاكاو

بيضة 
ملعقة صغيرة بيكنغ باودر
نصف ملعقة صغيرة بايكربونات الصودا
ربع ملعقة صغيرة ملح
كوب ماء دافيء
ملعقة صغيرة فانيلا
ملعقة صغيرة خل التفاح
ربع كوب زيت
نصف كوب شكوكولاطة صغيرة   -Chocolate Chip



الطريقة
يوضع الدقيق و الكاكاو بعد نخلهما في وعاء مع السكر البني ، البيكنغ باودر، البايكربونات الصودا والملح ويخلطوا بالملعقة
تعمل حفرة وسط الخليط ويصب كوب الماء الدافيء والفانيلا والخل والبيضة والزيت
تخلط المواد بملعقة من الخشب ثم تضاف نصف كمية الشوكولاطة -Chocolate Chip
يصب الخليط في الورق المخصص ويوضع في الصينية الخاصة
تنثر بقية الشوكولاطة   -Chocolate Chip فوق الخليط بعد صبه بالورق الخاص
يخبز في فرن درجة حرارة 180 لمدة 15 دقيقة

Chocolate-Chocolate Chip Muffins



Ingredients
·                                 7 9/10 ounces all-purpose flour (about 1 3/4 cups)
·                                 1/2 cup packed brown sugar
·                                 1/4 cup unsweetened cocoa
·                                 1 teaspoon baking powder
·                                 1 teaspoon baking soda
·                                 1/4 teaspoon salt
·                                 1 cup warm water
·                                 1/4 cup canola oil
·                                 1 tablespoon red wine vinegar
·                                 1 teaspoon vanilla extract
·                                 1 large egg, lightly beaten
·                                 1/2 cup semisweet chocolate minichips, divided
·                                 Cooking spray
Preparation
1. Preheat oven to 400°.
2. Weigh or lightly spoon flour into dry measuring cups; level with a knife. Combine flour and next 5 ingredients (through salt) in a large bowl, stirring with a whisk. Make a well in center of mixture. Combine 1 cup water and next 4 ingredients (through egg) in a bowl, stirring well with a whisk. Stir in 1/4 cup minichips. Add oil mixture to flour mixture, stirring just until moist.
3. Place 12 muffin-cup liners in muffin cups, and coat liners with cooking spray. Divide batter evenly among prepared muffin cups. Sprinkle remaining 1/4 cup minichips evenly over batter. Bake at 400° for 15 minutes or until a wooden pick inserted in center comes out clean. Cool for 5 minutes in pan on a wire rack.

No comments:

Post a Comment